MG 3232 1 1 1200X800
Terug

Castrol

Castrol, het gespecialiseerde smeermiddelenmerk van BP, is dé wereldleider in smeermiddelen. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar actief in deze markt. Voor de ontwikkeling van de beste smeermiddelen werkt Castrol rechtstreeks samen met toonaangevende motorenfabrikanten zoals Audi, VW, Ford, BMW, MAN en Scania.

Een groot deel van de smeermiddelen is ontwikkeld in de racewereld, onder extreme hitte, vrieskou en bij de zwaarste belastingen. Op die manier worden de producten voortdurend getest en verbeterd. Hierdoor voldoet Castrol niet alleen aan de strengste specificaties, het merk overtreft deze eisen ruimschoots.


Waarin zijn Castrol smeermiddelen onderscheidend?

  • Officieel aanbevolen olie door Audi, VW, Ford, BMW, Volvo, Jaguar, Land Rover en Aston Martin.

  • Winnaar van rally’s in de woestijn (Dakar 2009 met VW), op onverharde wegen en op asfalt, zowel in extreme hitte als in sneeuwstormen en vrieskou (WRC met Ford).

  • Heeft 21 landsnelheidsrecords op zijn naam staan, inclusief het huidige record van 1.288 km/u.

  • Presteert beter, beschermt motoren langer en levert meer vermogen dan olie van andere merken.

  • Biedt meer dan 100 jaar passie en ervaring om steeds weer een betere olie te ontwikkelen.

Voor vrijblijvend advies kun je direct contact opnemen met onze collega’s. Zij hebben jarenlange ervaring met producten van Castrol en adviseren je graag over de meest geschikte producten voor jouw machine- of wagenpark.

Ons assortiment

Wij hebben diverse soorten Castrol smeermiddelen in ons assortiment. Welke dat zijn, zie je hieronder.

Castrol Edge

Castrol EDGE met Fluid TITANIUM is sterker onder druk, verandert van structuur en vermindert prestatieverlagende wrijving met twintig procent. 

Huidige motoren zijn kleiner en ultra-efficiënt. Hierdoor verhoogt de druk in de motor, wat wrijvingen kan veroorzaken.

Castrol EDGE met Fluid TITANIUM verandert fysiek van structuur en wordt stijver op extreme drukpunten. Zo wordt contact van metaal op metaal voorkomen en wrijving verminderd. Wanneer de druk afneemt, keert de olie terug naar zijn vloeibare toestand. Meer informatie vind je hier

Castrol Magnatec

Onmiddellijke bescherming vanaf het moment dat de motor start.

75% van de motorslijtage treedt op als de automotor opwarmt. Castrol Magnatec beschermt de motor tijdens deze kritieke opwarmingsfase.

Wanneer de motor stopt, loopt de olie gewoonlijk terug in de carterpan, maar de intelligente moleculen van Castrol MAGNATEC doen dat niet. Ze hechten zich als een magneet aan de cruciale motoronderdelen en zorgen zo voor een extra beschermende laag vanaf het moment dat de motor start en terwijl die opwarmt. Meer informatie vind je hier

Castrol GTX

De dubbelwerkende formule van Castrol GTX verwijdert oude sludge en beschermt de motor tegen nieuwe sludgevorming. Zelfs beter dan de veeleisende industrienormen voorschrijven. 

Zware rij-omstandigheden zoals verkeersdrukte, slechte brandstofkwaliteit en te lange olieverversingsintervallen kunnen ervoor zorgen dat er een dikke, teerachtige substantie in de motor wordt afgezet: sludge. Sludge kan vitale oliekanalen in de motor afsluiten. Als je daar niets aan doet, kan de motor zijn vermogen verliezen en zal het uiteindelijk begeven. Meer informatie vind je hier.

Castrol Vecton 

De producten in het Castrol VECTON-assortiment presteren in extreme omstandigheden, verbeteren het brandstofverbruik en maken langere olieverversingsintervallen mogelijk.

Castrol VECTON met System Pro Technology™ heeft tot 45% meer prestatiereserve die afbraak van de olie tegengaat. Dit helpt oxidatie onder controle te houden en schadelijke zuren te neutraliseren. 

Het product past zich aan hogere temperaturen aan, waardoor de viscositeit intact blijft. Dit betekent een langere levensduur van de olie, zodat je met vertrouwen kunt rijden gedurende het maximale olieverversingsinterval. Meer informatie vind je hier.

Castrol CRB 

Castrol CRB-dieselmotoroliën beschermen de motoren van bedrijfsvoertuigen, helpen ze efficiënter te werken en langer mee te gaan.

Castrol CRB biedt een betere motorbescherming tijdens onderhoudsintervallen, helpt ongeplande uitvaltijd te voorkomen en reparatiekosten te minimaliseren. 

Producten uit het CRB-assortiment van Castrol voorkomen onder andere opeenhoping van roet onder zware bedrijfsomstandigheden en verminderen afzettingen waardoor motoren langer gezond blijven. Meer informatie vind je hier.

Castrol Transmax 

Het assortiment automatische transmissievloeistoffen van Castrol beschermt beter en te helpt de levensduur van onderdelen te verlengen. 

De motortechnologie in bedrijfsvoertuigen is steeds veeleisender en complexer geworden door veranderingen in emissiewetgeving, brandstofverbruik en langere olieverversingsintervallen. Daardoor zijn moderne, automatische transmissies ook steeds complexer geworden.

Daarom heeft Castrol een assortiment vloeistoffen voor automatische transmissies ontwikkeld dat de aandrijflijn helpt optimaal te presteren. Ons productassortiment omvat volledig synthetische en geavanceerde minerale producten. Meer informatie vind je hier.

Castrol Power RS

Castrol Power RS is speciaal gemaakt voor motorfietsen. 

Motorfietsoliën zijn er in verschillende types. Afhankelijk van de behoeften van de motor en de rijstijl kunnen we de motorfietsoliën van Castrol ruwweg in drie categorieën onderverdelen: mineraal, semisynthetisch en volledig synthetisch. 

Ze hebben ook een breed scala aan verschillende eigenschappen, formuleringen en viscositeiten. Zo heeft Castrol, ook voor jouw motor, het juiste type en de juiste kwaliteit olie. Meer informatie vind je hier.

Castrol Industrie

De industriële smeermiddelen van Castrol verbeteren operationele efficiency en optimaliseren daarmee de prestaties.

Bedrijven in industriële sectoren streven er elke dag naar de operationele efficiency te verbeteren en inefficiencies, die worden veroorzaakt door storingen en ongepland onderhoud, weg te werken. Tegelijkertijd worden zaken als milieu regelgeving steeds strenger.

Daarom werkt Castrol bijvoorbeeld uitsluitend met vloeibare industriële smeermiddelen. Zo verlaag je operationele kosten en impact op het milieu en blijven apparatuur en processen naar behoren functioneren en draaien. Meer informatie vind je hier.