Adobestock Elektrische Auto Opladen

De transitie van Schouten Olie naar Schouten Energy

Schouten Olie is nu Schouten Energy! Wij gaan mee in de transitie naar
duurzame energiedragers, maar vergeten niet waar we vandaan komen. U
kunt bij ons terecht voor smeermiddelen en premium brandstoffen, maar ook
voor laadoplossingen en duurzame brandstoffen. Zo proberen we ons steentje
bij te dragen aan een schonere toekomst.


Vergroenen als olieleverancier. Hoe doe je dat? De transitie is al een geruime tijd een belangrijk onderdeel van onze organisatie. Leen Schouten nam hierin het voortouw en richtte in 2020 Q1 2021 een speciaal projectteam op dat zich bezighoudt met alternatieve
brandstoffen.

“De reductie van uitstoot van schadelijke stoffen om de opwarming van de
aarde te beperken vraagt om flexibiliteit in de onderneming en voortdurende
ontwikkeling.” - Leen Schouten

Bij de transitie van olie naar duurzame alternatieven hoort ook een nieuwe naam en uitstraling. ‘Olie’ is immers één onderdeel van onze organisatie, maar daarnaast bieden we een uitgebreid pakket aan alternatieve oplossingen. Daarom zijn we samen met online bureau Digital Layers een nieuwe naam, beeldmerk en huisstijl ontwikkeld, passend bij onze visie en diensten.

We zijn in gesprek gegaan met onze klanten, partners en personeel om een passende naam voor onze organisatie te ontwikkelen. Hierin hebben we meegenomen wie we zijn, waar we vandaan komen en wat we willen zijn. De naam ‘Schouten Energy’ gebruikten we al voor onze laadoplossingen en na veel wikken en wegen besloten we dat dit de naam is waar we mee verder wilden. Een naam die past bij wie we zijn, nu en in de toekomst.

Moving forward with better fuels. Dat is wat wij willen uitstralen. De energietransitie is een voortdurend proces, waarin we gezamenlijk vooruit bewegen. Wij dragen ons steentje bij door duurzamere alternatieve brandstoffen aan te bieden, maar wel eerlijk, betaalbaar en
realistisch.

Wij vinden het belangrijk dat onze nieuwe uitstraling past bij ons familiebedrijf. Daarom hebben we de druppel uit ons voorgaande logo terug laten komen in ons nieuwe logo. Dit is immers een icoon binnen Schouten. In deze druppel zie je een kleurverloop die de transitie weerspiegelt. Van olie naar groene energie en alles ertussenin. Vervolgens gaat de druppel over in een pijl die symbool staat voor vooruitgang. Stabiel en gestaag gaan we vooruit, waarbij we oog houden voor alle veranderingen die de toekomst brengt. Wij vinden de juiste balans tussen de technische ontwikkeling van de brandstof en motor specificaties voertuigen, tussen kosten en opbrengsten en tussen klassieke brandstoffen en duurzame energiedragers.

We hebben de visuele identiteit van Schouten Energy doorontwikkeld en uitgebreid voor toepassing in onze on- en offline merkdragers. Onze merktransitie en net zoals de energietransitie een voortdurend proces. Ons kleine drukwerk zoals pakbonnen, facturen en relatiegeschenken is al voorzien van de nieuwe Schouten Energy huisstijl. Andere merkdragers zoals onze tankwagens volgen nog.


De transitie naar Schouten Energy is pas het begin van de transitie die we tegemoet gaan. De grootste verandering moet nog komen. Wij houden onze focus op alle ontwikkelingen, om samen met onze klanten deze energietransitie aan te gaan en om voor hen een goede partner te kunnen zijn bij alle energievraagstukken. We zijn vandaag de dag meer dan een leverancier; we zijn een adviseur geworden. Wij staan pas aan het begin, maar wij kijken vol vertrouwen naar een duurzamere toekomst.