Pexels Erik Mclean 9216590
Terug

Duurzame brandstoffen

Het leveren van de beste kwaliteit brandstof met minder impact op het milieu, dat vinden we belangrijk. Ons streven is om in de toekomst volledig zelfstandig CO2 neutraal te zijn door alleen nog maar duurzame brandstoffen te gebruiken. 


Wij helpen onze relaties duurzaam op weg. De energietransitie is in volle gang. Daarom ligt onze focus op de reductie van Co2-uitstoot, NOx, roet- en fijnstof. Dit is terug te zien in ons productportfolio, we werken continu aan steeds schonere producten die bijdragen aan brandstofbesparing, CO2-reductie en fossielvrij rijden. Al onze brandstoffen voldoen aan de internationale kwaliteitsnormen en eisen die bestaande en nieuwe motoren stellen. Doordat we met onze eigen tankwagens de producten op diverse (BP) depots en ons eigen depot laden, zijn wij altijd snel ter plaatse. De goede samenwerking met andere BP Partners garandeert bovendien een landelijke dekking. 

De beste kwaliteit met minder impact op het milieu

We gaan steeds schonere vormen van energie gebruiken. Ook brandstoffen krijgen een andere samenstelling. Onze duurzame brandstoffen hebben minder impact op het milieu dan de conventionele variant. Zo wordt voor de meest duurzame dieselbrandstof van dit moment, HVO, geen aardolie gebruikt. Schouten Energy werkt aan een energie-efficiënte toekomst. Speciaal daarom hebben we samen met onze partners TRAXX ontwikkeld. Bij deze brandstof (van 100% hernieuwbare grondstoffen, geheel fossielvrije diesel) wordt 89% van de CO2 werkelijk gereduceerd en de overige 11% wordt gecompenseerd (via Groen Balans BV). Naast CO2 wordt met deze brandstof ook 9% van de NOx uitstoot gereduceerd. Een mooie stap in de verduurzaming van uw bedrijf.

Ook is er in maart 2022 een samenwerking met GoodFuels Rail en Road aangegaan en zijn wij inmiddels official supplier van GoodFuels HVO100. 

Direct contact met een specialist


Verantwoordelijk voor Transport in Zuid-Holland en Utrecht. 


Verantwoordelijk voor Transport in Noord-Holland en Utrecht.