SE Energie Transitie 4
Terug

Wij nemen u mee in de energietransitie

Bij Schouten Energy werken we aan een duurzame toekomst, maar we vergeten niet waar we vandaan komen. Onze focus ligt op de reductie van CO2-uitstoot, NOx en roet- en fijnstof. Dit doen we door het aanbieden van CO2-neutrale of -reducerende producten tegen een eerlijke prijs. Van duurzame brandstoffen tot alternatieve energiedragers; wij adviseren u over de beste toepassing voor uw organisatie.


Vergroenen als olieleverancier? Ja, ook wij veranderen mee met de tijd. Van Schouten Olie naar Schouten Energy en van alleen fossiel naar steeds duurzamere alternatieven. Onze branche speelt een belangrijke rol in de reductie van uitstoot van schadelijke stoffen. We willen immers de opwarming van de aarde beperken voor toekomstige generaties. Maar in één stap naar de schoonste oplossing kost tijd en geld. Dit vraagt om flexibiliteit en voortdurende ontwikkeling. Daarom nemen wij u mee in deze transitie. Schouten Energy is meer dan een leverancier; wij geven advies en zijn uw partner als het aankomt op energievraagstukken. Met onze jarenlange ervaring en innovatieve blik vinden we een geschikte oplossing voor uw organisatie. Zodat u klaar bent voor de toekomst.

 

De toekomst van energie

Wij geloven in de kracht van het combineren van diverse (alternatieve) energiedragers. Nieuwe, duurzame energiedragers die wij aanbieden zijn bijvoorbeeld elektriciteit, biogas en waterstof. Elke energiedrager heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is waterstof als energiedrager twee keer zo efficiënt als fossiele brandstoffen. U komt verder met minder brandstof en stoot geen CO2 uit. Het nadeel daarentegen is dat het integreren kostbaar en bovendien niet makkelijk. Wij hebben een uitgebreid productportfolio en veel productkennis op het gebied van energievraagstukken en adviseren u graag over de beste oplossing voor uw organisatie.

 

“Verschillende energiedragers hebben allemaal voor- en nadelen. Je moet kijken naar de toepassing en daar de juiste energiedrager bij kiezen”


Leen Schouten

 

Naast het aanbieden van alternatieve energiedragers, hebben we een breed assortiment duurzame brandstoffen. Onze duurzame brandstoffen hebben minder impact op het milieu dan conventionele brandstoffen. Zo bieden we HVO aan, de meest duurzame dieselbrandstof van dit moment. HVO is geheel aardolie vrij. Ook hebben wij, samen met onze partners, TRAXX ontwikkeld. Het TRAXX additief zorgt ervoor dat er 5% meer kilometers gereden kunnen worden per tankbeurt. Dit brengt minder uitstoot én minder kosten met zich mee.

Waarom kiezen voor groen?

Duurzame biobrandstoffen en alternatieve energiedragers zijn nodig om de CO2-uitstoot omlaag te brengen. Daarom wordt verduurzaming van brandstoffen flink gestimuleerd vanuit de overheid en de Europese Unie. Als u stappen moet of wilt nemen in het verduurzamen van uw machine- of wagenpark, kunt u bij ons terecht voor onafhankelijk en eerlijk advies. Dat verduurzamen ook efficiënt en voordelig kan zijn, bewijzen wij al meer dan tien jaar. Onze tankwagens voldoen aan de strengste milieueisen (de EURO 6-norm) en rijden op duurzame brandstoffen (TRAXX Zero en HVO 20). De jarenlange ervaring van Schouten gecombineerd met een innovatieve blik maakt dat wij u optimaal kunnen begeleiden en adviseren op het gebied van energievraagstukken.

Advies over complexe energievraagstukken

Wilt u veranderen, maar weet u niet waar te beginnen? Of moet u veranderen, maar weet u niet hoe? Wij ondersteunen onze klanten bij diverse energievraagstukken. Er zijn vele mogelijkheden om te verduurzamen en uw CO2-uitstoot te reduceren of compenseren. Zo kunt u bijvoorbeeld overgaan op CO2-reducerende brandstoffen, het stimuleren van elektrisch rijden of stappen zetten in de CO2-prestatieladder. Wat de meest efficiënte en effectieve oplossing is, is afhankelijk van uw organisatie. Wij denken graag met u mee en adviseren u over de beste mogelijkheden.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Niels Draisma

Niels Draisma

Laadoplossingen & Renewables


Landelijk verantwoordelijk voor laadoplossingen.