Pomp

Schouten olie en goodfuels road & rail nederland sturen met nieuwe samenwerking op volgende stap in verduurzaming

Per 1 maart biedt Schouten Olie haar klanten de duurzame brandstof GoodFuels HVO aan. HVO is een niet-fossiele diesel, gemaakt van afval- en reststromen, die tot 90% CO2-uitstoot reduceert. Daarmee geeft GoodFuels HVO de hoogst haalbare CO2-reductie binnen brandstoffen die geschikt zijn voor dieselmotoren. Schouten Olie en GoodFuels Road & Rail NL willen met deze samenwerking bijdragen aan de verdere reductie van CO2 en het versnellen van de verduurzaming bij klanten


Multi-fuel als oplossing in energietransitie

De inzet van GoodFuels HVO is niet de eerste duurzame stap voor Schouten Olie. Het bedrijf biedt sinds kort ook al waterstof en elektriciteit aan. ‘Vanuit ons toekomstperspectief is maatschappelijk verantwoord ondernemen de enige logische werkwijze om te zorgen dat wij een relevante partner blijven voor onze klanten. GoodFuels HVO is met hun merkbekendheid en gegarandeerde duurzaamheid hierop een zinvolle aanvulling’, aldus directeur Leen Schouten jr.

GoodFuels: gegarandeerde duurzaamheid

GoodFuels Road & Rail NL houdt zich continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe, duurzame alternatieven en is daarmee hét label voor duurzame brandstof- en energieproducten die direct inzetbaar zijn. Directeur Peter Dalhuisen van GoodFuels Road & Rail NL: ‘Al onze biobrandstoffen zijn goedgekeurd door een onafhankelijk duurzaamheidsboard die ervoor zorgt dat GoodFuels voldoet aan de laatste en hoogste duurzaamheidsnormen.’

Noot voor redactie:

Over Schouten Olie

Schouten Olie biedt de technische knowhow van een multinational, met de dienstverlening van een zelfstandig, regionaal opererend bedrijf. Zij werken in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.
Schouten Olie is een volwaardig en kundig partner voor energievraagstukken. Naast het aanbod van (duurzame) brandstoffen, biedt Schouten haar klanten ook tankinstallaties, smeermiddelen en (inter)nationale tankpassen. Kijk hier voor meer informatie.

Over GoodFuels Road & Rail NL

GoodFuels Road & Rail NL is onderdeel van de Dalergy group en richt zich uitsluitend op duurzame energiedragers voor het wegtransport en infra. Alle brandstoffen van GoodFuels zijn 2e generatie biobrandstoffen en kunnen zonder aanpassingen aan de motor gebruikt worden. Kijk op hun website voor meer informatie.