Castrol Engine Shampoo Banner

Castrol introduceert castrol engine shampoo

De omstandigheden in het huidige verkeer leiden ertoe dat motoren harder moeten werken en er meer vuil en sludge ontstaat op vitale motoronderdelen. Dit kan gevolgen hebben voor de werking van de motor, als het opgestapelde vuil en de sludge niet volledig worden afgevoerd, bij het verversen van de olie.


Sludge kan ongemerkt ophopen door:

  1. Het gebruik van olie van slechte kwaliteit

  2.  Door niet of te laat de olie te verversen

  3. Rijden onder veeleisende omstandigheden. Bijvoorbeeld veelvuldige korte ritten, rijden met stoppen en optrekken/filerijden en rijden over heuvelachtige wegen en hellingen.

Castrol Engine Shampoo is een middel met een Powerful Cleaning Agent (PCA) dat voorafgaand aan het verversen van de olie wordt gebruikt. Het verwijdert sludge* in de motor en omhult de vuildeeltjes zodat ze gemakkelijk kunnen worden afgetapt. De motor is gereinigd  en klaar voor nieuwe olie. Castrol Engine Shampoo:

  • is oplosmiddelvrij en daarom onschadelijk voor vitale olieafdichtingen

  • bevat PCA (Powerful Cleaning Agent) dat sludge-afzettingen helpt te verwijderen van de metalen oppervlakken in de motor

  • verwijdert tot wel 85% sludge* in benzinemotoren

  • kan ook gebruikt worden in lichte dieselmotoren

Castrol engine shampoo is gemakkelijk te gebruiken en kost geen extra tijd

U kunt Castrol Engine Shampoo gebruiken terwijl de auto wacht op een onderhoudsbeurt. Er is geen noodzaak om de brug bezet te houden voordat de olie ververst wordt.